Back to Index

2019 Award Winners

<

Community

Community Facility

>

The Club at Altair

Gold

Irvine, Calif.

Architect/Designer | Bassenian Lagoni

Builders | Lennar | Toll Brothers

Developers | Lennar | Toll Brothers

Landscape Architect/Designer | C2 Collaborative

Interior Designer | Ryan Young Interiors

Photographer | Chris Mayer Photography

A warm façade with stone towers contrasts with contemporary detail and undulating massing that responds to the space functions within. The entry tower acts as a beacon to the community. Upon entering, the building is zoned for daily social activities to the right and the larger event spaces to the left. A variety of flexible activity spaces — indoor and outdoor, covered and uncovered — allow for simultaneous parties and events, while maintaining privacy for each.

The lounge, with a double-volume glass façade, is always open to the community; the Hub, with bars and large screens for sports events, is open daily for the community or rentable for parties. A multi-slide door on both sides expands for larger parties, or the outdoor barbecue can be rented separately. An event lawn and outdoor terrace, each with a feature fire place, can be used for large community gatherings. Two pool areas — a larger family pool and gathering area and a quieter adult lap pool — are separated with the pool restrooms.

From the Judges
The judges liked how the team created different spaces. The stone fireplace is “super sleek,” especially with the windows next to it.  

Thank you to our Supporters

Diamond Sponsors

Red Carpet Contributors

Supporting Contributors